BLOG
Ana Sayfa / Blog / Selfi Çekerken Parmak İzinizi Çalınabilir
10 NİS

Selfi Çekerken Parmak İzinizi Çalınabilir

Selfi çekerken barış işareti yapmak zararsız bir alışkanlık gibi görünüyor olabilir. Ancak Japonya'daki araştırmacılar, 3 metreye kadar yakın mesafeden çekilen fotoğraflardan parmak izinin kopyalanıp yeniden oluşturulabileceğini keşfetti.

Telefonunuzdaki ya da dizüstü bilgisayaranızdaki parmak izi teknolojisi sayesinde biyometrik kimlik kilidi kullanımı gün geçtikçe artıyor. Bu da bilgisayar korsanlarına karşı milyonlarca kişinin savunmasız kalmasına neden olabilir.

Hırsızlar parmak izini ele geçirebilmek için parmak uçlarının net bir görüntüsünü bulmak, parmak izinin kalıbını çıkarmak ve ardından akıllı telefonunuza fiziksel erişim sağlamak zorunda.

Günümüzde akıllı telefonların kalitesinin hayli yüksek olduğunu ve insanların sosyal medyada kendi fotoğraflarını paylaşmaya çek hevesliler. Hırsızlar hiç bir ileri teknolojiye ihtiyaç duymadan parmak izinizin en ince detaylarını bile sadece internete girerek çalabilirler.

Bunun önüne geçmek için yapılan çalışmalar iki yıl sonra sonuçlanabilecek. Bu yöntemle, parmak uçları titanyum dioksitten üretilen yarı saydam film parmak uçlarına yerleştirilecek. Böylece parmak izi çalınmasının önüne geçilmeye çalışılacak.

Şifreniz ele geçerse, değiştire bilirsiniz, Ama parmak iziniz ele geçerse yapılacak bir şey yok............... 

etiketler:

Endüstri 4.0
Bize Ulaşın
0 (216) 328 98 85
0 (216) 612 91 88
info@as-aybilgisayar.com
Fatih Sultan Mehmet Mh. Balkan Cad. No:8 Kat: 3 D:7 Ümraniye / İSTANBUL