BLOG
Ana Sayfa / Blog / e-ARŞİV FATURADA İSTİSNALAR
15 HAZ

e-ARŞİV FATURADA İSTİSNALAR

Elektronik dönüşüm ile başlayan süreçte artık ezbere fatura kesme dönemi bitti. Standart hazırladığımız faturalarda istisna kodları ve ihracat kodlarını bilmek zorundayız. 

Kağıt ortamında kestiğimiz İhracat işlemine ait faturanın üzerine 3065 s. KDV Kanununun 11/1-c md. Kapsamındaki İhraç Kayıtlı Satış  kaşesini vurur müşteriye öğle verirdik. Hatta faturayı kesen personele bu kaşeyi vurmasını söyler, oda denileni yapardı. Bu kaşenin ne anlama geldiği, bu kaşenin vurulması firmaya ne kazandıracak diye düşünmezdi. Her işlemin ezbere yapılmasından dolayı da muhasebe mesleği hak ettiği itibarı alamadı.

E-ARŞİV işlemin de her şey elektronik olduğundan artık bu mesleği yapan arkadaşların istisna kodlarını, ihracat kayıtlı satışlarda kanun maddelerini eklemeleri gerekiyor. Kısaca artık hazır kaşe kullanılmayacak. 

Peki bu ibare yazmaz ise ne olacak, KDV iade talebiniz olduğunda talebiniz red olacak. İstisnalı fatura kestiniz ve ilgili kanun maddesini yazmadınız bu sefer faturanız yok hükmünde olacak.

E Dönüşüme de firmalar ya personelce süreklilik sağlayacak yada canları çok yanacak.



etiketler:

Endüstri 4.0
Bize Ulaşın
0 (216) 328 98 85
0 (216) 612 91 88
info@as-aybilgisayar.com
Fatih Sultan Mehmet Mh. Balkan Cad. No:8 Kat: 3 D:7 Ümraniye / İSTANBUL