BLOG
Ana Sayfa / Blog / BDS ( Beyan Doğrulama Sertifikası )
24 HAZ

BDS ( Beyan Doğrulama Sertifikası )

E-Dönüşüm ürünlerinin kullanılmaya başlaması ile birlikte ticari hayat farklı bir yol aldı. Bu yol satıcı ve alıcıya belli kolaylıklar getirirken, sistemin sürdürülebilirliği açısından da güvenilir oldu. Basit bir örnek vermek gerekirse;

- Aldığımız bir ürünün garanti belgesi olarak faturasını saklamak ve oluşan arıza durumunda ibraz etmemiz gerekiyordu. Faturayı ibraz edemediğimiz zamanlarda sıkıntı başlıyordu. E Dönüşümün getirdiği E-FATURA ve E-ARŞİV FATURA ise bu zorluğu ve karmaşayı ortadan kaldırdı. Her iki türden kesilen faturaya istediğimiz anda ulaşabilir, çıktı alabilir veya mail atabiliriz. 

Kendi sistemimizde bir faturayı ( mail'de )silmiş olsak bile, ürünü aldığımız firmaya gittiğimiz de aynı faturayı kendi sisteminden bulması 5 dk. sürmez. Satıcı ve Alıcı sürdürülebilirliği bu sayede sağlanmış oldu diye biliriz.

Şimdi bunun devamı geliyor. Pazarlama stratejileri oldukça sarsılacak. Ürünleri pazarlarken söylenen süslü ve aldatmaca ile örülü beyanların doğruluğu kanıtlanan firmalar ayakta kalacak, diğerleri ya sisteme uyacak ya da sistemden çıkacak. Peki ürünlerini pazarlarken söylenen şartları nasıl ispatlayacak firmalar? 

TSE -BDS yani Beyan Doğrulama Sertifikası ile ispatlayacaklar. Gerek ürettiği veya satışını gerçekleştirdiği ürünleri, gerekse AR-GE projesi ile yeni geliştirilen ürünlerin özelliklerini doğrulatmak istediğinizde, TSE tarafından firmalara sağlanan 3. taraf doğrulama belgesidir.

TSE-BDS'yi diğer TSE belgelerinden ayıran en önemli özellik, doğrulanacak özellik ve parametrelerin müşteri talebine göre belirlenmesi, ilgili standardın tüm maddelerine uygunluk gerektirmemesidir. Hatta standardı olmayan ürünlerde de sertifikasyon yapılabilmektedir. TSE-BDS ile doğrulanan özellikleri ürün ambalajında ya da reklam ve tanıtımlarınız da kullanabilir ve kalitenizi çok daha genel kitlelere duyurabilirsiniz. 

Örnek vermek gerekirse;

-Ürünümüz soya içermez,
-Dolabımızın kapak ve çekmeceleri 80.000 açma kapamaya dayanıklıdır.
-Boyamız küf ve mantar oluşumuna dayanıklıdır.

TSE-BDS ile bu söylevleri ve benzerlerini kanıtlayan firmalar bir adım önde olacaktır. 










etiketler:

Endüstri 4.0
Bize Ulaşın
0 (216) 328 98 85
0 (216) 612 91 88
info@as-aybilgisayar.com
Fatih Sultan Mehmet Mh. Balkan Cad. No:8 Kat: 3 D:7 Ümraniye / İSTANBUL